Mediterrán INFO.hu

2022. december 04. Borbála, Barbara napja van

Kaffeine Espresso Bar

 

A mediterrán stílus eredete

Földközi-tenger teljes partvidéke, Portugáliától egészen Görögországig terjed az a terület, amit mediterraneumnak nevezünk. Mégis, ha mediterrán stílusról beszélünk, elsõsorban délolaszországi, illetve spanyol enteriõrökre gondolunk.

folytatás>>

Mediterran cookie

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
Add hozzá a puha vajat, aztán keverd bele a tojásokat, majd a tejet és a vaníliát.

folytatás>>

Modern vonalak, mediterrán hangulat

Három neves tervező munkássága fémjelzi a gyárból kikerülő bútorokat, amelyek formavilága inkább követi a 21. század emberének ízlését, mintsem az idősebb nemzedékekét.

folytatás>>

"Mediterrán hangulat" - Olívaolajos kúra.

Bársonyos, puha bőrrel és selymes csillogó hajjal fogjuk befejezni a kúrát. A "mediterrán hangulathoz" tökéletesen illik, ráadásul egészséges és laktató egy nagy tányér görögsaláta. Ezzel koronázzuk meg az aznapi wellness kúránkat
folytatás>>

Kaffeine Espresso Bar

Ma már egyre ritkábban kell átugrani Budáról Pestre, ha minőségi kávéra vágyunk. Ennek egyik oka például a Lövőház utcában lévő Kaffeine, mely specialty kávékkal és finom szendvicsekkel, gusztusosan megpakolt bagelekkel és roppanós croissant-okkal várja a betérőket. Ideális budai törzshely, ahol az apró térben kényelmes heverőn és fotelben fogyaszthatjuk el a kávénkat vagy cascaránkat, miközben a kihelyezett újságok, könyvek között böngészünk, és a nagy üvegkirakaton át szemlélhetjük az átmenő forgalmat. Jó időben egy kis teraszra is kiköltözhetünk. Ha mégis Pesten jönne ránk a Has Bean-kávés koffeinozhatnék, 2017 ősze óta már a Kálvin térre is mehetünk.
folytatás>>